Home

Latest News

Banner
Banner
Banner
Banner
MAHASISWA UTM BANTU NRC II BERSIHKAN PERSEKITARAN KAMPONG BHARU 1900 PDF Print E-mail
Posted by HEK KL   
Tuesday, 15 April 2014 15:37

 

Kampong Bharu, Kuala Lumpur – Seramai 30 orang mahasiswa UTM Kuala Lumpur bersama-sama komuniti penduduk telah menjayakan usaha pembersihan kawasan persekitaran Kampong Bharu.

Aktiviti pembersihan ini dianjurkan oleh Kolej Kediaman Siswa Jaya, UTM Kuala Lumpur dengan usaha sama Kelab Najib Razak II (NRC II). Penglibatan mahasiswa dalam melaksana aktiviti sebegini adalah selaras dengan hasrat kerajaan untuk memperkaya program libatsama komuniti di universiti tempatan.

Hasrat murni ini wajar diteruskan demi menjamin peranan universiti dalam melaksana pelan transformasi komuniti secara berfokus. Hadir merasmikan program tersebut adalah Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian Titiwangsa iaitu Mohd Fadil bin Taib. Pengarah Pembangunan Mahasiswa, Prof. Madya Ahmad bin Khalid, Setiausaha Agong MAS (Malay Agricultural Settlement), Hj. Samsuri bin Suradi serta beberapa orang Pegawai Universiti turut hadir memeriahkan aktiviti.

"Terima kasih kepada pihak UTM kerana tidak putus-putus membantu kami di sini", ucap salah seorang daripada Ketua Kampung yang hadir sama pada hari berlangsungnya program. UTM akan terus berusaha membantu masyarakat setempat, khususnya di Kampong Bharu. Ini kerana kawasan tersebut telah dijadikan lokasi strategik pelaksanaan Projek Penyelidikan Berimpak Tinggi, di bawah pemantauan Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UTM-CTC). Usaha ini akan turut diperluas lagi di lokasi lain yang berdekatan UTM Kuala Lumpur secara berperingkat pada masa akan datang.

Sumber : Pusat Transformasi Komuniti UTM Kuala Lumpur (UTM-CTC)

 

Last Updated ( Thursday, 17 April 2014 15:31 )
 
5TH ICBWI PDF Print E-mail
Posted by Mirahani bt. Maris   
Thursday, 10 April 2014 09:30

Source : Institute of Bioproduct Development

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 807